''SEN BENİM KARDEŞİMSİN''
30.03.2015 tarihinde gerçekleşen projenin amacı, toplumun engelli bireyleri ile entegrasyon sağlamasının en kolay yolu olan, sağlıklı çocuklarımızın bu konuda farkındalık geliştirmeleri ile doğru orantılı olduğu düşünüldüğünden, hastanemiz çocuk servisinde yatarak tedavi görmekte olan engelli çocuklarımızla, ilkokula devam eden minik emsallerinin kaynaşmalarını sağlamak, aralarında olumlu ilişkiler geliştirmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. Herhangi bir nedenle iş gücünün tamamını ya da bir kısmını kaybetmiş olan engelli çocuklarımızın sosyal hayata adaptasyon sürecinin desteklenmesi, emsalleri ile olumlu ilişkiler kurmalarının sağlanması ve birbirlerini ötekileştirmeden, hayata aktif katılım süreçlerinin hızlandırılması hedeflenmektedir. Bu bilgiler ışığında, Hastanemizde sosyal servis ve rehabilitasyon hemşireliği koordinatörlüğü tarafından geliştirilen ''Sen Benim Kardeşimsin '' porjesi kapsamında, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ve rehabilitasyon ekibi olarak bir araya geldiğimiz, 60. Yıl Ataköy İlköğretim Okulu minik öğrencilerimiz ve Hastanemiz çocuk servisinde yatarak tedavi gören çocuklarımızla gerçekleşen buluşmada, keyifli anlar yaşanmıştır. Çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşmaları sağlanmış olup, sosyal yardımlaşma bilincini oluşturmaya yönelik, minik ama önemli adımlar atılmıştır.